Dostupni linkovi

Marković o slučaju Skripalj: Obavezni da slijedimo EU politiku


Crnogorski premijer Duško Marković
Crnogorski premijer Duško Marković

Crnogorski premijer Duško Marković je saopštio da će se Vlada Crne Gore danas ili sjutra odrediti da li će donijeti odluku o protjerivanju ruskih diplomata.

Marković je saopštio da je Crna Gora obavezna da slijedi politiku Evropske Unije i da bude solidarna sa NATO članicama.

Ukupno 23 zemlje, od kojih 16 članica Evropske unije (EU), odlučilo je da protjera 116 ruskih diplomata u okviru odgovora Zapada na "aferu Skripalj".

Premijer Marković je podsjetio da je Crna Gora članica NATO-a i prva naredna članica EU.

“Iz tog članstva i procesa proizilaze obaveze slijeđenja EU spoljne politike, ali naravno i solidarnosti i partnerstva sa članicama iz NATO-a. To što se desilo u Londonu ukazuje na to da je odgovornost na ruskoj strani, vidjeli ste snažnu reakciju međunarodne zajednice u cjelini Amerike, EU. Crna Gora kao odgovorna država, ozbiljan i solidaran partner, će se danas ili sjutra i sama odrediti u odnosu na tu situaciju”, kazao je premijer novinarima u Baru.

Zbog napada nervnim agensom na bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji za koji su optužili Moskvu, iz Vlade Crne Gore su saopštili da je Crna Gora uz Veliku Britaniju i da podržava njene napore da odbrani svoj suverenitet i sigurnost svojih građana.

XS
SM
MD
LG