Dostupni linkovi

Rusija osudila izjavu Johnsona kao neprofesionalnu i grubu


Marija Zaharova
Marija Zaharova

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova osudilo je u srijedu izjavu šefa britanske diplomacije Borisa Johnsona (Džonson) kao "neprofesionalnu i grubu" u kojoj je usporedio organiziranje Svjetskog prvenstva u nogometu u Rusiji sa Olimpijskim igrama koje je Adolf Hitler iskoristio za svoju propagandu.

Johnson je na sjednici odbora za vanjske poslove britanskog parlamenta rekao da se slaže s jednim laburističkim zastupnikom koji je povezao Svjetsko prvenstvo u Rusiji sa Hitlerovom uporabom Olimpijskih igara 1936. kao propagandu za nacistički režim.

Glasnogovornica ruskog ministarstva Marija Zaharova izjavila je da je Johnson "zatrovan mržnjom, neprofesionalnošću i grubošću" i dodala da je "zastrašujuće da ta osoba predstavlja političko rukovodstvo jedne nuklearne sile".

Zaharova je dodala na Facebooku da je Johnsonova izjava "neprihvatljiva i nedostojna jednog europskog diplomate".

Prema njenim riječima, to odražava napore Velike Britanije da Rusiju svrsta u neprijatelje koristeći "najapsurdnije razloge" u cilju bojkota Svjetskog prvenstva.

Velika Britanija zbog trovanja bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripalja i njegove kćerke neće poslati članove kraljevske porodice i vlade na prvenstvo, mada će engleska reprezentacija sudjelovati.

Mundijal u Rusiji bit će održan od 14. lipnja do 15. srpnja.

XS
SM
MD
LG