Dostupni linkovi

Pacoli uveren da će ratifikacija demarkacije biti ove nedelje


Bedžet Pacoli
Bedžet Pacoli

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli izrazio je uverenje da će Sporazum o demarkaciji granice sa Crnom Gorom biti ratifikovan ove nedelje.

"Umorni smo od izjava političara da će to biti 'danas ili sutra'. I ranije sam rekao da će se u drugoj nedelji marta ratifikovati Sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom", kazao je Pacoli u utorak na konferenciji za štampu sa slovenačkim ministrom spoljnih poslova Karlom Erjavecom.

Još nije poznato da li je vladajuća koalicija obezbedila dovoljan broj glasova za ratifikaciju Sporazuma, kao ni kada će se nastaviti vanredna sednica Skupštine o tom pitanju.

Redovna sednica Skupštine Kosova u utorak je prekinuta zbog nedostatka kvoruma u sali Skupštine.

Opozicija je napustila salu nakon što su vladajuće stranke odbile da glasaju za preporuke opozicije u vezi odluke vlade o povećanju plata premijeru i ostalim njemu bliskim zvaničnicima.

Iz vladajućih stranaka rekli su da čekaju odluku Ustavnog suda o tom pitanju kojem se, inače, obratila sama opozicija.

Šef poslaničkog kluba opozicionog Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti rekao je vlada nema većinu u Skupštini i da se, nakon ratifikacije demarkacije, treba raspustiti Skupština.

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji kazao je da opozicija blokira Skupštinu u većini slučajeva.

Sednica će se nastaviti u sredu.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj je nakon 100 dana od stupanja na dužnost udvostručio platu sebi i najbližim saradnicima. Njegova plata ranije bila je oko 1.500 eura. Zbog toga što je ovo pitanje predmet Ustavnog suda, odluka se još nije sprovela.

Kravate za Haradinaja
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:39 0:00

XS
SM
MD
LG