Dostupni linkovi

CG: Napad na ambasadu SAD predat Specijalnom tužilaštvu


Policija ispred zgrade Ambasade SAD u Podgorici
Policija ispred zgrade Ambasade SAD u Podgorici

Radiju Slobodna Evropa potvrđeno je iz Specijalnog državnog tužilaštva da im je Više tužilaštvo dostavilo predmet koji se odnosi na nedavni bombaški napad na američku ambasadu u Podgorici.

Kako je našem radiju saopštila portparolka tužilaštva Sanja Jovićević, to tužilaštvo treba da utvrdi da li “i u radnjama nekog lica postoje elementi bića krivičnih djela za koje je nadležno da postupa Specijalno državno tužilaštvo".

Policijski uviđaj nakon napada na ambasadu SAD
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:03:59 0:00

U kratkom odgovoru Jovićević navodi i da o toku dosadašnjeg postupka i daljem postupanju Specijalnog državnog tužilaštva, u interesu istrage, ne može iznijeti više detalja.

Podsjetimo, 43-godišnji Dalibor Jauković, učesnik rata na Kosovu 1999. godine, u noći 22. februara bacio je bombu u dvorište američke ambasade u glavnom gradu Crne Gore, a potom aktivirao drugu eksplozivnu napravu kojom je sebi oduzeo život. Tom prilikom nije bilo drugih žrtava niti je pričinjena materijalna štetana objektima američke ambasade.

Nadležne državne institucije Crne Gore su u prvim reakcijama utvrdile kako tu nije riječ o terorističkom aktu, a iz same američke ambasade i u Stejt Dipartmenta u Vašingtonu ocijenjeno je da nema elemenata “produžene prijetnje.“

Dosadašnja istraga crnogorskog tužilaštva i policije navodno nije pokazala da je Dalibor Jauković bio član neke organizacije ali još nema konačne ocjene nadležnih da li je napadač imao bilo kakve pomagače ili podstrekače.

Policija pretresla Jaukovićev stan
molimo pričekajte

No media source currently available

0:00 0:00:48 0:00

XS
SM
MD
LG