Dostupni linkovi

Viši sud: Mandiću i Kneževiću oduzimaju pasoše


Andrija Mandić i Milan Knežević, lideri Demokratskog fronta
Andrija Mandić i Milan Knežević, lideri Demokratskog fronta

Viši sud u Podgorici na prijedlog Specijalnog državnog tužilaštva donio je rješenje kojim je prema optuženima za pokušuja teorizma u Crnoj Gori na izborni dan 2016., Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, liderima Demokratskog fronta, određuju mjere nadzora i privremeno oduzimanje putne isprave - pasoša.

Protiv tog rješenja dozvoljena je žalba krivičnom vijeću u roku od 3 dana od dana prijema pismenog otpravka rješenja.

''Radi tačnog i potpunog informisanja javnosti ukazujemo da je ranijom odlukom suda prema optuženima Mandiću i Kneževiću, izrečena mjera nadzora privremeno oduzimanje putne isprave- diplomatskog pasoša''- navedeno je u saopštenju Višeg suda.

Uprava policije obavijestila je Viši sud u Podgorici da je Andrija Mandić, protiv kojeg se vodi krivični postupak pred Višim sudom, prekršio mjeru nadzora oduzimanje putne isprave, na način što je ilegalno prešlo državnu granicu, saopšteno je iz tog suda.

''O daljem postupanju, sud će odlučiti shodno odredbama Zakonika o krivičnom postupku, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena''- navedeno je u saopštenju Višeg suda.

Mandića je prošle sedmice zadržala policija Srbije u Prijepolju nakon što je sa nekoliko ljudi prešao državnu granicu. U međuvremenu se vratio u Crnu Goru, a za izlazak preko granice dao je različita objašnjenja.

Mandić i Knežević su među 14 optuženih za pokušaj teeorizma u Crnoj Gori u oktobru 2016. zajedno sa više građana Crne Gore, Srbije i dva ruska državljanina.

XS
SM
MD
LG