Dostupni linkovi

Andrija Mandić se vratio u Crnu Goru


Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije

Lider opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić se vratio u Crnu Goru preko graničnog prelaza Ranče, nakon što je prethodno nelegalno prešao na teritoriju Srbije.

Prema prvim informacijama crnogorskih medija, Andrija Mandić je sa još nekoliko osoba prešao na teritoriju Srbije gdje ga je privela srpska granična policija, kada je predat sudiji za prekršaje u Prijepolju i pušten nakon izricanja kazne.

Protiv Andrije Mandića se vodi krivični postupak u Crnoj Gori u slučaju „državni udar“ zbog čega mu je oduzet pasoš i ima zabranu napuštanja teritorije Crne Gore.

Nova srpska demokratija (NSD), članica opozicionog Demokratskog fronta je prethodno saopštila da je Mandić bio u posjeti pograničnim selima u okolini Pljevalja, te da zbog sniježnih nanosa nije mogao da se vrati istim putem kojim je došao, već je morao da koristi okolne lokalne puteve koji zalaze u teritoriju Srbije.

Uprava policije i crnogorsko tužilaštvo se nisu oglašavali povodom ovog događaja i za sada nema informacija kako će Tužilaštvo tretirati Mandićev nelegalni prelazak državne granice.

U saopštenju Nove srpske demokratije se navodi da „Andrija Mandić nikada nije bježao, niti će bježati iz Crne Gore“.

XS
SM
MD
LG