Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Najmanje 30 ubijenih u istočnoj Guti za 24 sata


Istočna Guta 25. februara 2018.

U vojnim operacijama u opkoljnoj istočnoj Guti u blizini Damaska, u Siriji ubijeno je najamanje 30 osoba, uključujući žene i djeca, u posljednjih 48 sati saopštila je Linda Tom portparolka Ujedinjenih nacija za humanitarna pitanja.

"Ujedinjene nacije su mobilisane i već su spremne za hitnu pomoć sapašavanja života sa humanitarnim konvojima u nekoliko oblasti istočne Gute čim to uslovi dozvole, kao i za stotine medicinskih evakuacija" rekla je Tom u emailu iz Damaska, prenosi Reuters.

Ranije danas ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je primjenu dnevnog prekida vatre u istočnoj Guti koja će početi od utorka, te stvaranje "humanitarnog koridora" preko kojeg će civili moći da izađu, saopštio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

Prema njegovim riječima, prekid vatre će biti uspostavljen na dnevnom nivou od 9 do 14 sati po lokalnom vremenu, izvjestila je RIA novosti, prenosi Reuters.

Šojgu je rekao da će detalji o korodoru uskoro biti objavljeni.

Napadi na Gutu
molimo pričekajte
Embed

No media source currently available

0:00 0:01:02 0:00

Iako je Savjet bezbjednosti UN jednoglasno u subotu izlasao i pozvao na prekid vatre u Guti, praktično predgrađu Damaska, posljednjem utočištu sirijskih pobunjenika u kojem živi više od 400.000 ljudi, brutalno granatiranje Asadovih snaga uz podršku Rusije, nastavljeno je.

EU je pozvala danas na hitnu primjenu prekida vatre u Siriji

XS
SM
MD
LG