Dostupni linkovi

Plenković iduće sedmice predlaže novog poverenika za Agrokor


Hrvatska nije doživjela ekonomski tsunami: Andrej Plenković

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da će Vlada iduće sedmice predložiti novog vanrednog poverenika pošto dosadašnji Ante Ramljak podneo neopozivu ostavku.

"Vodimo konsultacije o prijedlozima novih članova vanredne uprave i Vlada će donijeti u vrlo brzom roku, rekao bih početkom iduće sedmice kad se sve potrebne konsultacije završe, prijedloge i na taj način predložiti Trgovačkom sudu imenovanje nove vanredne uprave“, rekao je Plenković na početku sednice Vlade.

On je dodao da će ovog puta predložiti i zamenika vanrednog poverenika. Iako je Zakonom o vanrednoj upravi predvidja mogućnost imenovanja zamenika, pri imenovanju Ante Ramljaka pre desetak meseci zamenik nije imenovan.

Plenković je i danas pohvalio vladino donošenje zakona koje je omogućilo uvodjenje vanredne uprave u posrnuli koncern, rekavši da je vladin angažman bio ispravan i ključan za privrednu i finansijsku stabilnost zemlje.

"Hrvatska nije doživjela ekonomski tsunami, a mogla je. I zato svi oni koji kontinuirano zazivaju političku destabilizaciju moraju biti svjesni da time doslovno drmaju stabilnost i hrvatske privrede i finansijskog sistema", ocenio je premijer.

On je dodao da cilj Vlade ostaje nastavak restrukturiranja Agrokora i postizanje nagodbe.

Iz Agrokora je juče potvrdjeno da je Ramljak podneo neopozivu ostavku. Ramljak je naveo da ostavku podnosi kako on lično ne bi postao prepreka postizanju nagodbe. On je naveo da je zajedno sa saradnicima i zaposlenima uspeo da stabilizuje poslovanje Agrokora, očuva zaposlenost, spreči propast dobavljača i stvori preduslove da poverioci mogu da pregovaraju o nagodbi da li da "nažalost, neizvesnost koja je bila stvorena vezano za njegov ostanak na mestu poverenika snažno radi protiv ovog procesa".

XS
SM
MD
LG