Dostupni linkovi

Mediji: Netanjahuov bliski saradnik svedoči protiv njega


Benjamin Netanjahu osumnjičen je za korupciju

Jedan od najbližih saradnika premijera Izraela Benjamina Netanjahua, bivši generalni direktor Ministarstva komunikacija Šlomo Filber biće državni svedok i svedočiće protiv Netanjahua u novoj istrazi u sklopu optužbi za korupciju, javili su izraelski mediji.

Izraelska policija nije potvrdila da će Filber, Netanjahuova desna ruka, svedočiti, ali najveći izraelski listovi navode da je dogovor postignut, kako bi izbegao kaznu.

Filber, koji je bio direktor ministarstva od 2015. do 2017. dok je Netanjahu bio ministar, uhapšen je pod sumnjom da je promovisao propis koji donosi stotine milione dolara izraelskoj telekomunikacionoj kompaniji Bezek.

Popularni novinski veb sajt Vala (Walla) koji pripada Bezeku je zauzvrat povoljno izveštavao o Netanjahuu i njegovoj porodici.

Netanjahu još nije osumnjičen u tom slučaju ali bi mogao biti ispitivan. On poriče da je bilo šta loše učinio i optužuje medije za lov na veštice.

Policija je nedavno preporučila da se protiv Netanjahua podigne optužnica u druga dva slučaja koji se tiču primanja skupih poklona od dva milijardera u zamenu za usluge i dogovaranje s vlasnikom tiražnog izraelskog lista da povoljno izveštava o njemu, a da se zauzvrat smanji uticaj konkurentskog dnevnika.

XS
SM
MD
LG