Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Policija objavila imena uhapšenih Netanjahuovih saradnika


Osumnjičen za dva odvojena slučaja korupcije: Benjamin Netanjahu

Izraelska policija objavila je imena dva bliska saradnika premijera Izraela Benjamina Netanjahua uhapšenih zbog sumnji da su umešani u korupciju.

Nakon što je danas ukinut embargo policija ih je identifikovala kao Nira Hefeca, nekadašnjeg Netanjahuovog portparola i Šloma Filbera, bivšeg direktora u Ministarstvu komuninikacija, kada je ministar bio Netanjahu od 2015. do 2017. godine, preneo je Asošiejted pres.

Oni su osumnjičeni da su promovisali propis od koga bi izraelska telekomunikaciona kompanija Bezek imala koristi u visini od stotine miliona dolara u zamenu za povoljno izveštavanje o Netanjahuu na svom popularnom novinskom veb sajtu.

Netanjahu, koji se sumnjiči za dva odvojena slučaja korupcije u ovom slučaju još nije imenovan kao osumnjičeni. Predsedavajući kompanije Šaul Elovič je takodje u pritvoru zajedno sa svojom suprugom i sinom,kao i drugim zaposlenima u Bezeku.

Novinari koji su nekada radili za veb sajt Vala (Walla) rekli su da se bili pod pritiskom da se uzdržavaju od negativnog izveštavanja o Netanjahuu. Policija navodno ima dokaze zapravo poruke koje su Netanjahuovi saradnici slali novinskom veb sajtu, trežeći da se izmene ili izbace neki izveštaji o premijeru i članovima njegove porodice, javljaju izraelski mediji.

XS
SM
MD
LG