Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vučić: Potreban je kompromis sa Albancima


Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je kompromis sa Albancima od životnog interesa za Srbiju i srpski narod.

Kompromis, a ne prepuštanje, istakao je Vučić, posle razgovora sa studentima Prištinskog univerziteta sa sedištem u Mitrovici na Kosovu.

Vučić je rekao da je pozicija Srbije veoma teška.

"Srbija u političkoj areni teško izdržava borbu sa velikim silama. Mi se ne borimo protiv Prištine i njhovih političkih predstavnika. Ali se protiv nas bori Priština i zajedno s Prištinom i Vašington i London, svuda u svetu, na svakom mestu", rekao je predsednik Srbije.

Vučić je naveo, kako se izrazio, da oni vrše direktne pritiske na zemlje da ne povlače priznanje kosovske nezaviusnosti, i na zemlje koje to još nisu učinile - da je priznaju.

Predsednik Srbije je ukazao da je da, kako ih je označio, niz slučajeva povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova govori o tome da taj proces svakako nije jednostran, kao što ga predstavljaju.

Vučić je rekao da se u razgovoru sa studentima sa severa Kosova uverio da oni razumeju da Srbija mora pokušati da postigne kompromis sa Albancima, a da oni koji se tome protive ne shvataju da time gube, kako se izrazio, svi - i Srbija i Srbi, “jer je teško da će biti više na Kosovu i Metohiji”, zaključio je Vučić.

XS
SM
MD
LG