Dostupni linkovi

Kuburović: Bez odgovora Euleksa o zahtevu za učešće u istrazi ubistva Ivanovića


Ne bi prejudicirala šta je razuman rok za odgovor: Nela Kuburović
Ne bi prejudicirala šta je razuman rok za odgovor: Nela Kuburović

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je danas da Srbija od Euleksa nije dobila odgovor po zahtevu da Srbija učestvuje u istrazi ubistva lidera Građanske incijative SDP Olivera Ivanovića i da to zavisi od toga kada će i kako prištinski organi odgovoriti na taj zahtev.

Upitana šta je razuman rok u kojem Srbija treba da dobije odgovor, Kuburović je rekla da "ne bi prejudicirala šta je razuman rok".

U Euleksu je ranije danas agenciji Beta rečeno da će Priština doneti odluku da li će Srbija učestovati u istrazi ubistva Ivanovića.

Kuburović je rekla da su Beograd i Priština imali oko 3.000 zahteva koji se odnose na građanske i krivične postupke, da je "u velikoj meri tim zahtevima odgovoreno", ali da ne postoji saradnja kada je reč o ratnim zločinima, odnosno da kosovska strana ne odgovora na zahteve Tužilaštva za ratne zločine.

Ona je kazala da je Ministarstvo pravde juče Euleksu prosledilo zamolnicu Srbije i zahtev Tužilaštva za organizovani kriminal da dostavi prikupljene podatke i zapisnike sa uviđaja i saslušanja svedoka. Ivanović je ubijen juče ujutru ispred prostorija SDP u severnom delu Mitrovice.

XS
SM
MD
LG