Dostupni linkovi

Patrijarh Irinej: Srbi da zahvale Bogu što im je podario Vučića


Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je danas u Banjaluci da Srbi treba da zahvale Bogu što im je podario čoveka, kakav je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se "lavovski bori" za srpski narod, a posebno za Kosovo.

"Blagodarimo Gospodu što nam je podario čoveka koji se lavovski bori za srpski narod, a posebno za mučeničko i stradalno Kosovo i Metohiju", izjavio je patrijarh Irinej.

On je kazao da se "nadamo i molimo Gospodu da predsedniku Republike Srbije da snage i moći da se odupre silnim vetrovima našega vremena, sa nadom i verom, i uz pomoć Božju da nas Gospod neće ostaviti".

"Ljudi mogu da pričaju ovo ili ono, ali mi vidimo koliko se on sa svojim saradnicima bori da sačuva taj najsvetiji deo naše zemlje, Kosovo i Metohiju, taj naš Jerusalim, tu našu Palestinu, tu našu svetu zemlju sa onim svetinjama brojnim, velikim i slavnim, na Kosovu i Metohiji", rekao je patrijath Irinej.

Patrijarh je zahvalio Bogu i zato što je Republici Srpskoj dao predsednika RS Milorada Dodika, koji, kako je rekao, mudro vodi svoj narod i lavovski se bori da sačuva RS.

"Srbi znaju šta je država, jer su je uvek imali i umeju da poštuju državu i dok to budemo sledili tako ' istoriju i kulturu našu, kao što rekoh, opstaćemo, odolećemo svim neprijateljima i iskušenjima našega vremena", rekao je patrijarh SPC-a koji je prisustvovao obeležavanju Dana RS dok Vučić nije došao.

Prethodno je mitropolit SPC crnogorsko-primorski Amfilohije Radović optužio Vučića da je izdajnik.

XS
SM
MD
LG