Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Kremlj poziva da se ispita poziv na bojkot izbora Navaljnog


Russia -- View of Kremlin

Kremlj je u utorak saopštio da nadležni organi treba da ispitaju da li je poziv opozicionog lidera Alekseja Navaljnog na bojkot predsjedničkih izbora u suprotnosti sa zakonom.

Ruska državna izborna komisija je u ponedjeljak formalno diskvalifikovala Navaljnog iz predsedničkih izbora zbog ranije sudske presude za korupciju, nakon čega je on pozvao svoje pristalice da bojkotuju izbore.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas da ne želi da komentariše odluku Komisije o Navaljnom, ali da "pozivi na bojkot moraju biti pažljivo proučeni da bi se videlo da li krše zakon".

Uprkos implicitnoj zabrani zbog pravosnažne presude protiv njega, Navaljni je cijele godine vodio kampanju, čak i u najudaljenijim krajevima Rusije.

Aktuelni ruski predsjednik Vladimir Putin je ovog mjeseca objavio da će ponovo kandidovati kao nezavisan kandidat i kako se vjeruje bez problema osvojiti još jedan šestogodišnji manadat na čelu Rusije. Ipak je u ponedjeljak sugerisao da treba pratiti web aktivnosti nekih kompanija ne navodeći kojih.

XS
SM
MD
LG