Dostupni linkovi

Kosovu 30 miliona evra razvojne pomoći od SAD


Predsednik Kosova, Hašim Tači i ambasador Sjedinjenih Država na Kosovu Greg Delavi, te šef USAID misije James Hope potpisali su sporazum o grantu između Kosova i USAID-a, vredan 30 miliona evra, koji će podržati oblasti vladavine prava, dobru vladavinu, promovisanje investicija u privatnom sektoru te izgradnju ljudskih resursa.

„Današnji sporazum Kosova i SAD-a je korak napred u snažnoj podršci koju su Sjedinjene Države pružile konsolidaciji države Kosovo u oblasti vladavine prava, ekonomskog razvoja i opšteg napretka, na šta smo vam veoma zahvalni“, kazao je Tači.

Američki ambasador, Greg Delavi, kazao je nakon potpisivanja sporazuma da će se ovaj grant sprovesti putem USAID-ve aktivnosti, a da će za cilj imati i poboljšanje ekonomije koja će otvoriti nova radna mesta, i osnažiti mlade Kosovare putem akademskih i profesionalnih mogućnosti kako bi postali sledeća generacija kosovskih lidera.

„Razvojno prijateljstvo između SAD-a i Republike Kosova je jako. Ono odražava skoro dve decenije saradnje za bolji život i bolju budućnost svih građana Kosova. Sjedinjene Države ostaju posvećene tome i očekujemo nastavak razvoja našeg zajedničkog partnerstva“, zaključio je Delavi.

XS
SM
MD
LG