Dostupni linkovi

Više od 50 mrtvih u vazdušnim napadima u Jemenu


Devet pripadnika vladinih snaga i 42 pobunjenika ubijeni su u Jemenu u poslednja 24 sata u bombardovanju arapske koalicije i u borbama na jugu i zapadu zemlje, naveli su danas izvori iz jemenskog zdravstva i policije.

Bezbednosni izvori su naveli da su avioni koalicije pod vođstvom Saudijske Arabije, koja podržava vladu u protiv pobunjenih Hutija, gađali pobunjeničke položaje u više sela na oko 70 kilometara od grada Hodeida na Crvenom moru, prenosi Frans pres.

Juče i danas je u udarima ubijeno 28 pobunjenika, dok je 17 ranjenih prebačeno u bolnice u Hodeidi, naveli su medicinski izvori.

U sredu je u koalicionom bombardovanju zatvora u Sani poginulo najmanje 30 ljudi, a u nedelju je 26 pobunjenika stradalo u napadu na njihov kamp za obuku.

Snage lojalne međunarodno priznatom predsedniku Abd Rabou Mansuru Hadiju su danas u potpunosti ovladale naftom bogatim područjem Bihan, pri čemu su izgubile devet boraca.

Arapska koalicija pod vođstvom Rijada od marta 2015. interveniše u jemenskom ratu da bi zaustavila napredovanje Hutija, koji su osvojili veliki deo zemlje kao i glavni grad Sanu.

UN su Jemen nazvale poprištem "najgore humanitarne krize u svetu".

Humanitarni koordinator UN za Jemen Džejmi Mekgoldrik je u ponedeljak rekao da je 8,4 miliona ljudi u Jemenu direktno ugroženo glađu.

XS
SM
MD
LG