Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Dačić i Čepurin sumirali uspešnu saradnju Srbije i Rusije


Aleksandar Čepurin, ruski ambasador u Srbiji

Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić i ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Čepurin ocenili su danas da je "uzlazni trend razvoja saradnje" Srbije i Rusije u potpunosti u skladu sa prijateljskim vezama te dve zemlje.

Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da su u razgovoru sumirani rezultati uspešne saradnje Srbije i Rusije u 2017. godini.

Kako je navedeno u saopštenju, predstojeća poseta delegacije Srbije Moskvi, koju će predvoditi predsednik Aleksandar Vučić, predstavlja potvrdu obostrane opredeljenosti da se i u narednom periodu nastavi sa zajedničkim radom na produbljivanju ukupnih bilateralnih odnosa.

Predsednik Srbije Vučić razgovaraće sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom tokom posete Rusiji od 18. do 20. decembra.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je za rusku agenciju TASS, uoči predstojeće posete Moskvi, poručio je ruskom narodu da treba da znaju da zvaničnom Beogradu nije uvek lako, ali da je Srbija jedina zemlja među onima koje teže članstvu u EU koja nikada nije glasala protiv Rusije i koja nikada nije i neće uvesti sankcije Rusiji.

Odnosi sa Rusijom su prioritet Srbije, rekao je predsednik Srbije.

XS
SM
MD
LG