Dostupni linkovi

Ublažen oštar pad na Vol stritu, skok cena nafte


Ilustracija
Ilustracija

Indeksi na Vol stritu danas su u minusu ali je ublažen pad koji je usledio sredinom dana, dok su cene nafte skočile.

Pred kraj trgovanja, Dau Džons je u minusu 0,3 odsto, Standard end pur 500 je u crvenom 0,5 odsto, a Nasdak 0,6 odsto.

Nagli pad na Vol stritu usledio je danas posle podne pošto je bivši savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Majkl Flin priznao na sudu krivicu po optužbi da je dao lažnu izjavu agentima Federalnog istražnog biroa (FBI) o svom razgovoru s ruskim ambasadorom u Vašingtonu decembra prošle godine.

U Evropi je nemački indeks DAX pao 1,2 odsto, francuski CAC-40 u crvenom je 1,0 odsto, dok je britanski FTSE 100 završio u minusu 0,4 odsto.

Na istoku su berze neujednačene. Japanski Nikei 225 porastao je 0,4 odsto, južnokorejski Kospi pao je 0,1 odsto, hongkonški Hang Seng je 0,4 odsto u crvenom, dok je Šangajski kompozitni indeks nepromenjen.

Sidnejski indeks S&P/ASX 200 porastao je 0,3 odsto. Cene nafte su danas skočile pošto su se članice Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) juče dogovorile da produže smanjenje proizvodnje nafte do kraja sledeće godine.

Prema podacima Blumberga, referentna američka nafta poskupela je za 1,6 odsto, na 58,3 dolara po barelu, dok je cena nafte Brent porasla takođe za 1,6 odsto na 63,6 dolara po barelu.

XS
SM
MD
LG