Dostupni linkovi

Vanredna vijest

London: Otvorene stanice metroa nakon incidenta


Dve stanice podzemne železnice u ulici Oksford u Londonu ponovo su otvorene, nakon incidenta koji je policija prvobitno tretirala kao terorizam, naloživši evakuaciju putnika, saopštila je gradska uprava za saobraćaj.

“Ako ste u zgradi, ostanite u njoj, ako ste na ulici u Oksford zoni, napustite je”, poručila je policija prvobitno građanima.

"Stanice `Oksford sirkus` i `Bond strit` sada su otvorene i svi vozovi saobraćaju uobičajeno", navodi se u saopštenju uprave, prenosi Rojters.

Policija je saopštila da nema dokaza da su ispaljeni hici, niti je bilo ozbiljanijih povreda. Ranije je javljeno da je jedna žena zadobila lakše povrede prilikom napuštanja stanice metroa.

Policija Londona je potvrdila da je operacija zaustavljena.

Ranije je javljeno da se čula pucnjava i da je evakuisana stanica metroa, nakon čega je došlo do opšteg meteža i panike u centru Londona.

Indicent je prijavljen na takozvani "crni petak" najpoznatijoj trgovačkoj ulici Oksford u Londonu.

"Crni petak" (Black Friday) se kao dan velikih popusta u radnjama proširio čitavim svetom iz SAD, iako je u toj državi vezan za praznik Dan zahvalnosti.

Dan posle tog praznika predstavlja početak sezone božićnih kupovina i vremenom je postao dan s najvećim prometom u prodavnicama.

XS
SM
MD
LG