Dostupni linkovi

Parku u Beogradu ime ruskog vojnog hora Aleksandrov


Spomen ploča vojnom ansamblu
Spomen ploča vojnom ansamblu

Srbija i Rusija ne sjede na dvije stolice, poručio je danas ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević na ceremoniji otkrivanja spomen-ploče ruskom vojnom ansamblu "Aleksandrov" u Beogradu, u parku u između spomenika caru Nikolaju Drugom Romanovu i Ruskog doma.

On je rekao da Srbi i Rusi nisu braća samo deklarativno, već po sličnom osjećanju svijesti, shvatanju istorije i po sličnim moralnim ljudskim i drugim vrlinama koje dijele i žele da postignu.

Rukovodioci ruskog i srpskog vojnog ansambla "Aleksandrov" i "Stanislav Binički" Genadi Sačenjuk i Svetozar Vasilevski otkrili su danas spomen ploču sa imenom ansambla "Aleksandrov" po kojem će od danas park u centru Beograda nositi ime.

Članovi vojnog hora Aleksandrov sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem
Članovi vojnog hora Aleksandrov sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

Ruski avion sa 92 putnika i članova posade, među kojima je bilo i 64 člana čuvenog ruskog vojnog hora Aleksandar Aleksandrov, srušio se 25. decembra 2016. u Crno more nekoliko minuta poslije polijetanja iz mjesta blizu Sočija.

Prethodno je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio danas članove hora Aleksandrov, pred njihov večerašnji nastup u Sava centru, i istakao da oni svojim nastupima čine da prijateljstvo naroda Srbije i Rusije bude još izraženije.

XS
SM
MD
LG