Dostupni linkovi

Kijev: Napadnuti novinari RSE i TV UA First


Viktor Medvedčuk blizak je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu
Viktor Medvedčuk blizak je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu

Maskirana osoba napala je novinare zajedničkog projekta Radija Slobodna Evropa i ukrajinskog TV kanala UA: First, dok su radili na izvještaju o dolasku proruskog političara iz Ukrajine Viktora Medvedčuka na aerodromu u Kijevu.

Dopisnik Ukrajinskog servisa RSE Mihajlo Tkač na Facebooku je objavio da je maskirana osoba juče napala novinare i spriječila ih da snime dolazak ukrajinskog političkara i njegovog aviona.

"Udarali su nas laktovima, gurali nas, saplitali i oduzeli dva puta kameru iz ruku snimatelja. Blokirali su naše vozilo u kojem je bila kamera i nismo mogli snimiti slijetanje aviona Viktora Medvedčuka na dolasku iz Rusije i njegov prolazak kroz terminal", napisao je Tkač.

On je naveo da je maskirana osoba bila tjelohranitelj koji radi za Medvedčuka na aerodromu kad god on leti za Moskvu ili se vraća iz posjete Rusiji.

Medvedčuk je ukrajinski političar blizak ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu i redovni je učesnik pregovora o rješavanju sukoba na istoku Ukrajine između Kijeva i proruskih separatista.

O napadu nije bilo zvaničnik izjava Medvedčuka ili ukrajinskih vlasti.

XS
SM
MD
LG