Dostupni linkovi

Crna Gora: Poslanik Knežević iz DF osuđen na 7 mjeseci zatvora


Jedan od lidera opozicionog DF Milan Knežević

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević, osuđen je na sedam mjeseci zatvora, jer je 17. oktobra 2015. fizički nasrnuo na policajca Miljana Markovića ispred parlamenta.

Presudu je nakon završnih riječi izrekao sudija podgoričkog Osnovnog suda Goran Đuković.

Ukoliko ova presuda postane pravosnažna, Knežević neće moći da bude poslanik.

Presudu je komentarisao sam Milan Knežević koji je poručio da ga presuda ne može pokolebati, ni u ovom ni u drugim slučajevima koji su poznati crnogorskoj javnosti.

"Današnja presuda zbog toga što sam pružao nenasilan otpor od razbijanja naših mirnih demonstracija na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog ustvari najbolje pokazuje ko su bili nalogodavci razbijanja tih protesta i da su ustvari nalogodavci izdiktirali ovom sudiji Đukoviću ovakvu presudu. Naravno mene ovakva presuda ne može pokolebati ja nastavljam svoju i političku i pravnu borbu, ne samo u ovom slučaju već i u slučajevima koji su poznati već crnogorskoj javnosti. Ako je neko mislio da će uplašiti ili Milana Kneževića ili Demokratski front ovakvim presudama gadno su se prevarili. Spremni smo sve da izdržimo i kao što sam negdje ranije rekao ničija nije gorjela do zore", rekao je Knežević.

Kako je dodao sudija Đuković je morao da napiše ovakvu presudu.

Jedan od lidera DF kritikovao je i za građanski dio opoziciju, koju je juče, u saopštenju, nazvao malograđanskom.

"Pozivam gospodu iz malograđanske opozicije ne da odbrani Milana Kneževića nego samo da potvrdit da li je ovo dogovor između DPS-a i DF-a da se lideri DF-a šalju na višemjesečne robije i da im se najavljuju nove robije u narednom periodu", poručio je Knežević.

Protiv Milana Kneževića vodi se sudski postupak i za pokušaj terorizma na dan prošlogodišnjih parlamentarnih izbora.

XS
SM
MD
LG