Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Janković i Jeremić: Sutra na Trgu Republike skup za slobodne i fer izbore


Saša Janković i Vuk Jeremić

Pokret slobodnih građana (PSG) Saše Jankovića najavio je da će u petak, 6. oktobra organizovati u centru Beograda skup posvećen stvaranju uslova za održavanje fer, slobodnih i poštenih izbora.

"Tema skupa je pravo građana na fer, poštene i slobodne izbore a svi su dobrošli - i građani i političke stranke, i udruženja, i sindikati", rekao je Janković.

Istakao da on neće govoriti na tom skupu, a da su dobrošli svi koji "žele slobodno da biraju i da budu birani".

"Molimo sve građane, bez obzira na političko opredeljenje a koji žele da slobodno i pošteno da biraju i da budu birani da dođu", rekao je Janković.

Ranije je Saša Jankovića naveo da se na skupu neće obraćati lideri i predstavnici političkih stranaka.

I Inicijativni odbor Narodne stranke pozvao je danas građane da se odazovu ovom skupu.

"Inicijativni odbor Narodne stranke je usaglasio listu izbornih zahteva sa Pokretom slobodnih građana i ti zahtevi će biti pročitani sutra na protestu. Narodna volja mora da se zaštiti, jer bez toga je svaki izborni proces besmislen. Zato počinjemo borbu za fer i civilizovane izborne uslove", saopšteno je iz štaba Vuka Jeremića.

"Opozicija mora biti jedinstvena i dosledna u izbornim zahtevima, kako se ne bi dozvolilo potpuno urušavanje osnovnih tekovina demokratije i ugrožavanje elementarnog prava građana da slobodno biraju svoje predstavnike", dodaje se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG