Dostupni linkovi

'Državni udar': Optužena Milić počinje štrajk glađu


Policija ispred suda u Podgorici gdje se sudi u slučaju "Državni udar"
Policija ispred suda u Podgorici gdje se sudi u slučaju "Državni udar"

Branka Milić, jedna od optuženih u slučaju pokušaja terorizma na izborni dan u Crnoj Gori za vrijeme parlamentarnih izbora u oktobru prošle godine, počinje danas štrajk glađu zbog, kako je rekla, brojnih kršenja njenih prava.

Milićeva je, u nastavku današnjeg suđenja, rekla da se zbog brojnih kršenja njenih ljudskih prava obraćala više puta i sudskom vijeću, a obraćanja su se odnosila na nadzor nad pritvorenim licima kako bi se vidjelo u kakvim uslovima izdržava pritvor.

Ona je ocijenila da sud ne da njenom braniocu da je brani na način za koji on smatra da je najbolji za nju, zbog čega ga kažnjava, a troškove će ona snositi.

"Istovremeno zbog svega ovoga i neodgovaranja suda na njene podneske, izjavljuje da stupa u štrajk glađu", saopštila je sudija Suzana Mugoša.

Optužena u slučaju "Državni udar" pripadnica četničkog pokreta u Srbiji Branka Milić odbacila je na početku svjedočenja prije dva dana navode optužnice koja je tereti da je bila u grupi koja je pripemala nemire u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora, odnosno da je učestvovala u planiranju napada na Skupštinu Crne Gore.

XS
SM
MD
LG