Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Tužilaštvo: Nije bilo krivične prijave protiv Vulina


Serbia, Belgrade, Aleksandar Vulin a minister in the Serbian government 25oct2016

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas da protiv ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina nije podneta krivična prijava već da im je samo dostavljen izveštaj Agencije za borbu protiv korupcije.

“Samim tim, nije ni mogla da bude odbačena krivična prijava koja nije podneta”, naveli su u Tužilaštvu za N1 na pitanje zašto su Prvom osnovnom tužilaštvu prosledili samo deo prijave koji se odnosi na to da li je ministar Vulin stan prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije ili ne, a ne i deo koji se odnosi na poreklo novca.

Kako su naveli, nakon prijema izveštaja Agencije i izveštaja MUP-a Srbije, Tužilaštvo za organizovani kriminal nije našlo da postoji osnov sumnje da se u radnjama Aleksandra Vulina stiču bitni elementi krivičnih dela organizovanog kriminala kao ni krivičnih dela protiv službene dužnosti.

Dodaju da je tada celokupni Izveštaj dostavljen Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu na dalje postupanje kako bi se ispitalo da li se u radnjama Aleksandra Vulina eventualno stiču bitni elementi krivičnog dela neprijavljivanje imovine ili davanja lažnih podataka o imovini iz člana 72. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.

"Postupajući po navedenom izveštaju, ovo Tužilaštvo je našlo da nema mesta krivičnom gonjenju prijavljenog Aleksandra Vulina, zbog krivičnog dela iz člana 72. Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije. Takođe Vas obaveštavamo da je pitanje porekla novca funkcionera Aleksandra Vulina u nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal, te da se za sva Vaša pitanja možete obratiti tom tužilaštvu", saopštilo je ranije Prvo osnovno tužilaštvo.

Agencija za borbu protiv korupcije je, u toku provere imovine ministra Aleksandra Vulina, utvrdila da nije jasno iz kojih sredstava i na koji način je platio stan od 107 metara kvadratnih u Beogradu, zbog čega je sačinila izveštaj i prosledila ga Tužilaštvu za organizovani kriminal.

XS
SM
MD
LG