Dostupni linkovi

Ivanić: Dodikov potez predvidiv


Mladen Ivanić
Mladen Ivanić

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić ocijenio je kako se u slučaju poništavanja odluke o Sudu i Tužilaštvu BiH, a koju je najavio predsjednik RS Milorad Dodik, radi o predvidivom potezu.

"Činjenica da se dvije godine pokušavalo sakriti i ne objaviti odluka o tome pokazuje da se od starta to nije željelo i da je to svojevrsni politički kukavičluk, a rekao bih i velika blamaža institucija Republike Srpske, prije svega Narodne skupštine koja je postala sredstvo koju vladajuće strukture upotrebljava da vodi neku svoju politiku", kazao je Ivanić.

Istakao je kako je čvrsto stajao iza prava RS na referendum kada je u pitanju Dan RS, ali da je onaj o Sudu i Tužilaštvu bilo izvjesno da se neće provesti, jer se radi o dvoličnoj politici.

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik najavio je ove sedmice da će suspendovati Odluku o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH iako je referendum bio njegovo glavno oružje za dobijanje proteklih opštih izbora.

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Maureen Cormack izjavila je danas da je neophodno anulirati odluke o održavanju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, a ne samo ga odgađati ili suspendirati odluku.

XS
SM
MD
LG