Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Konaković: Nestručnost i krađa, uzrok nestašice vode u Sarajevu


Elmedin Konaković, premijer Kantona Sarajevo

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković održao je danas vanrednu press konferenciju na kojoj je govorio o problemu vodosnabdijevanja, koji je proteklih mjeseci eskalirao u Sarajevu.

U srijedu je smijenjen Nadzorni odbor Javnog komunalnog poduzeća "Vodovod i kanalizacija", a Konaković uvjerava da su u to poduzeće postavljene tri stručne osobe koje bi, prema njegovim riječima, trebale biti efikasne u rješavanju nagomilanih problema kada je riječ o vodooskrbi glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Smjena Nadzornog odbora tek je početak obračunavanja sa, po mišljenju premijera, nestručnih kadrova u Vodovodu. Najavio je da će Skupština Kantona na hitnoj sjednici 28. septembra razmatrati stanje u tom poduzeću te promjenu menadženta,

"Očekujte potpuno novo lice Vodovoda, potpuno drugo lice ljudi, uposlenika u Vodovodu kad promijenimo i Menadžment, očekujte ekipa za otklanjanje kvarova mnogo više na terenu nego što ih je sad.""

Također, Elmedin Konaković je najavio i obračun sa nelegalnim potrošačima:

"Po cijenu da kršimo zakon ćemo isključivati ljude koji kradu vodu", upozorio je premijer.

Ni danas brojna sarajevska naselja nemaju vodu. Osim noćnih redukcija, u nekim dijelovima glavnog bh. grada postale su svakodnevica i dnevne redukcije.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG