Dostupni linkovi

Atina: Marš protiv desničara


Detalj sa protesta u Atini
Detalj sa protesta u Atini

Oko 3.000 levičarskih aktivista i migranata marširalo je juče centrom Atine u znak sećanja na repera i aktivistu Pavlosa Fisasa, kojeg su pre četiri godine ubili simpatizeri neonacista.

Policija je sprečila pokušaj učesnika marša da se domognu sedišta stranke Zlatna zora, javio je Asošiejted pres - AP. Ta agencija je prenela da su nakon toga na policiju bačeni molotovljevi kokteli na šta su snage reda reagovalo je bacanjem suzavca.

Mediji su objavili i da je zahtev učesnika marša, koji je krenuo sa Sintagme, centralnog trga grčke prestonice i potom nastavljen pored zgrade ambasade SAD, bio zatvaranje sedišta ove ultradesničarske i antiimigrantske stranke i hapšenje njenih članova.

Nakon što su se učesnici tokom policijske intervencije mahom razbežali, manje grupe su nastavile da bacaju "molotovljeve koktele" ispred sedišta policije, zbog čega su tri osobe uhapšene.

Marš je održan i u znak sećanja na Heder Hejer, levičarsku aktivistkinju ubijenu prošlog meseca u Šarlotsvilu u američkoj saveznoj državi Virdžinija.

XS
SM
MD
LG