Dostupni linkovi

Ambasador Skat: Dijalog o Kosovu je unutrašnje pitanje Srbije


Američki ambasador Kajl Skat
Američki ambasador Kajl Skat

Dijalog o Kosovu je unutrašnje pitanje Srbije, izjavio je na pitanje RSE Kajl Skat, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

„Mislim da ste ovo pitanje uputili na krivu adresu. Koliko ja razumem, predsednik Vučić otvorio je unutrašnji dijalog. Ja sam diplomata i mislim da nije moje da komentarišem unutrašnji dijalog u Srbiji,“ rekao je Skat upitan da prokomentariše najavu predsednika Srbije o unutrašnjem dijalogu o Kosovu.

Odgovarajući na pitanje da li nakon unutrašnjeg dijaloga očekuje promenu pozicije Srbije po pitanju Kosova, Skat je rekao:

„Ja sam strpljiv i čekaću rezultate tog dijaloga. Ne znam kakav će biti rezultat, ali mislim da jeste važno da svi u Srbiji izraze mišljenje o najbitnijim problemima ove zemlje. Naravno, spoljna politika Srbije i odnosi sa Kosovom su veoma važni. Tako da mislim da je ovaj dijalog odličan korak.“

Upitan da iznese mišljenje o učešću Srpske liste u Vladi Kosova, Skat je odgovorio:

„Ja sam američki ambasador u Srbiji, ne na Kosovu.“

Ambasador Kajl Skat o ovome je govorio nakon učešća na međunarodnoj konferenciji "Zapadna bezbednosna arhitektura i Srbija – izazovii dileme" na kojoj je učestvovao zajedno sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, koji nije želeo da odgovara na pitanja novinara.

XS
SM
MD
LG