Dostupni linkovi

Televizija B92 postaje O2TV


Zgrada RTV B92 u Beogradu, ilustracija
Zgrada RTV B92 u Beogradu, ilustracija

Televizija B92, posle 17 godina rada, danas će promeniti naziv u "O2TV" i vizuelni identitet, dok će dosadašnji brend biti zadržan u okviru sajta B92.net, koji se neće menjati.

Kako je navela ta beogradska medijska kuća u grčkom vlasništvu, u novu sezonu ući će pod novim nazivom i s novim programskim konceptom, odnosno "presvući će se u potpuno novo ruho".

Saopštenp je da je promena nastupila jer su istraživanja pokazala da su ispitanici pozitivno ocenili promenu najavljenu u svim segmentima – vizuelnom, programskom i u samom nazivu.

Buduća televizija imaće program obogaćen novim emisijama, filmovima i serijama iz svetske produkcije a poznata TV-lica ostaće u timu, uz nove voditeljske snage. Neke od emisija po kojima je ova televizija bila poznata, poput "Kažiprsta", više neće postojati.

"Nakon uspešnog rebrendiranja i pozicioniranja Prve televizije i Play radija, na red je došla još jedna promena koja je bila logična i očekivana. Uz puno poštovanje prema svim vrednostima koje je simbolizovala TV B92 u koju je utkano mnogo emocija i uspomena, zatvara se krug jednog prošlog vremena i određuje pravac ka budućnosti i svim izazovima koje donosi nova era TV industrije, a sa njom i sve brži protok informacija i promena navika gledalaca", najavila je prošle nedelje uprava te televizije.

Dugogodišnja novinarka i urednica Antonela Riha bila je jedan od osnivača televizije B92, a tu medijsku kuću napustila je 2009. godine.

U izjavi za agenciju Beta kazala je da je dobro što je televizija promenila ime, jer je, kako je ocenila, ona stara B92 već odavno "umrla".

"Osim nekoliko časnih ljudi koji su se trudili da pošteno obavljaju svoj posao, taj program več dugo ne liči na onaj mediji koju smo stvarali devedesetih godina", kazala je Riha.

Ona je dodala da je to što se desilo sa televizijom B92 logičan kraj.

XS
SM
MD
LG