Dostupni linkovi

Francuski tabloid platiće Kate i Williamu 100.000 eura odštete


Princ William i princeza Kate, sa princom Georgom
Princ William i princeza Kate, sa princom Georgom

Britanski princ William i vojvotkinja Kate dobiće odštetu od 100.000 eura zbog objavljivanja fotografija para sa odmora na kojima je Kate u toplesu.

Francuski sud naredio je izvršnim direktorima francuskog tabloida Closer i dvojici fotografa foto agencije da plate po 50.000 eura princezi Kate i njenom suprugu princu Williamu.

Prema odluci suda, tri fotografa i tri direktora regionalno lista La Provence narušili su privatnost britanske vojvotkinje jer su je fotografisali tokom boravka mladog para na jugu Francuske i objavili njene fotografije.

Kraljevska porodica je, prema pisanju medija, tražila odštetu od 1,5 miliona eura.

Britanski prinčevski par je podnio tužbu pošto su fotografije objavljene u tabloidnom časopisu Closer 2012., godinu dana poslije njihovog vjenčanja.

Fotografije su napravljene sa objektivima dugog dometa u vrijeme kada su vojvoda i vojvotkinja boravili u privatnom zamku vikonta Linleya, rođaka kraljice Elizabeth.

Princ William je tada žestoko napao objavljivanje fotografija njegove supruge kao "naročito šokantne" imajući u vidu dugodišnju borbu njegove pokojne majke princeze Diane od Velsa sa paparacima.

Inače Kate i William su juče objavili da čekuju treće dijete. Već i imaju princa Georga i princezu Sharlotte.

XS
SM
MD
LG