Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Trojici mladića iz bentlija pritvor do 30 dana


Ilustrativna fotografija

Trojici mladića koji su u subotu automobilom "bentli" naleteli na kolonu vozila u kojoj je bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u ponedeljak je određen pritvor do 30 dana, rečeno je Beti u Višem sudu u Beogradu.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda je nakon saslušanja doneo rešenje kojim je prema osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana, "zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke, čije ispitivanje je predloženo od strane Višeg javnog tužilaštva", prenosi Beta.

U pritvoru su osumnjičeni Luka R, Miloš T. i Stevan D, koji su bili u automobilu "bentli".

Protiv ovog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

Oni su prethodno bili saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog sumnje da su ugrozili bezbednost predsednika, tako što su u subotu ujutru automobilom naleteli na kolonu vozila u kojoj se on nalazio.

Incident se dogodio u subotu oko 8.20 na kružnom toku na Topčiderskoj zvezdi kada je na vozilo u kome se nalazio predsednik Srbije naleteo automobil "bentli" španskih registarskih oznaka.

Osumnjičeni su ubrzo uhapšeni i određeno im je zadržavanje do 48 časova, a prema navodima lista "Politika", reč je o radnicima obezbeđenja jedne beogradske diskoteke koji su od ranije poznati policiji po izvršenju različitih krivičnih dela.

Izvor "Politike" je naveo da mladići nisu imali nameru da preseku kolonu u kojoj se nalazio predsednik Srbije, već da je do sudara došlo pošto je vozač "driftovao, odnosno brzo okretao automobil pod punim gasom tako da gume počnu da škripe".

XS
SM
MD
LG