Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Tramp se založio za reformu poreskog sistema


Donald Tramp

Predsednik SAD Donald Tramp založio se sinoć za reformu američkog poreskog sistema koji će, prema njegovim rečima, smanjiti teret srednjoj klasi, ojačati ekonomski rast i pomoći i kompanijama i radnicima.

U govoru radnicima u fabrici u saveznoj državi Misuri Tramp je rekao da će poreska reforma biti "za rast, za radna mesta, za radnike i za Ameriku".

Tramp je najavu obuhvatne poreske reforme predstavio populistički, ali se očekuje da ona znatnu korist donese korporacijama, ocenjuju Asošijetid pres.

On je rekao da je reč o dosad najvećim poreskim rezovima.

Tramp je na čelu SAD osam meseci ali zasad nije imao značajnijeg uspeha u donošenju zakona uz veliki poraz koji je doživeo u predlozima za ukidanje sistema zdravstvene zaštite koji je uveo njegov prethodnik Barak Obama.

Predsednik i republikanski lideri u Kongresu su pod velikim pritiskom da naprave nešto značajno na zakonodavnom planu, ali se predlog poreske reforme već suočava s izazovima.

Predlog reforme poreskog sistema još nije gotov, a u Kongresu je u septembru prioritet da se omogući podizanje granice nivoa zaduživanja kako bi se omogućilo nesmetano funkcionisanje vlade, kao i da se obezbedi pomoć za štetu od oluje Harvi.

XS
SM
MD
LG