Dostupni linkovi

U samoubilačkom napadu na banku u Kabulu pet žrtava


Napadnuta banka u Kabulu
Napadnuta banka u Kabulu

Avganistanki zvaničnici su saopštili da se bombaš samoubica raznio u banci u centru Kabula i ubio najmanje pet ljudi, dok je još osam ranio.

Portparol ministra unutrašnjih poslova Nadžib Daniš rekao je da se napad bombaša samoubice dogodio na ulazu u Kabul banku, u utorak, na oko 500 metara udaljenosti od jako utvrđene američke ambasade u Avganistanu.

Talibani su preuzeli odgovornost za napad, uz obrazloženje da su meta bile snage bezbjednosti i njihov personal, koji su u banci podizali plate.

Napadi na banke u kojima vojska i policija podižu plate postali su gotovo svakodnevna pojava i redovna taktika ekstremističkih grupa.

Posljedni napad stiže uoči ovosedmičnog Kurban-bajrama i sedmicu nakon što je američki predsjednik Donald Trump predstavio svoju strategiju za ovu ratom razorenu zemlju.

U Kabulu su inače intenzivirani napadi u posljednje vrijeme. Prošle sedmice, 25. avgusta ubijeno je 28 osoba, uključujući i djecu, a još 50 ranjeno u napadu na šiitsku džamiju u Kabulu a odgovornost za taj napad preuzela je takozvana "Islamska država".

XS
SM
MD
LG