Dostupni linkovi

Agrokor: Blokirani u Frikomu na zahtev Sberbanke


Hrvatska kompanija Ledo, koja posluje u sastavu Agrokora, potvrdila je da je Srbija na zahtev Sberbanke privremeno zabranila raspolaganje nad udelima u beogradskom Frikomu koji je u sastavu Agrokora, objavio je portal SEEbiz, prenosi Beta.

Privremenu zabranu raspolaganjem celokupnog udela leda u Frikomu doneo je Privredni sud u Beogradu, na zahtev Sberbanke Rusija.

Privremena sudska mera zabrane raspolaganjem udelom Leda u Frikomu doneta je kao osiguranje za potraživanje Sberbanke u iznosu od 100 miliona evra (glavnica) i 1,3 miliona evra (kamata) za kredit odobren u februaru ove godine.

Ledo je saopštio i da je Sberbanka pokrenula postupak arbitraže protiv Agrokora i 11 kompanija garanata (uključujući Ledo) koji se vodi pred Londonskim sudom međunarodne arbitraže (LCIA) u vezi sa kreditom od 450 miliona koji je ta banka dala Agrokoru.

Sberbanka je pokrenula taj spor zbog prinudne uprave u Agrokoru koja je uvedena početkom aprila ove godine, na osnovu zakona koji je predložila Vlada Hrvatske.

XS
SM
MD
LG