Dostupni linkovi

MSP: Državljanka Srbije lakše povređena u napadu u Barseloni


Jedna državljanka Srbije povređena je u terorističkom napadu koji se sinoć dogodio u Barseloni, potvrdilo je Ministrastvo inostranih poslova.

Prema trenutnim saznanjima Ministarstva spoljnih poslova i Ambasade Republike Srbije u Madridu, u terorističkom napadu koji se juče dogodio u Barseloni, jedna državljanka Republike Srbije je zadobila povrede u vidu posekotina i nakon pružene medicinske pomoći puštena je iz bolnice, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dodaje da su predstavnici jednog broja turističkih agencija iz Republike Srbije obavestili su Ambasadu da su srpski turisti koji su u organizaciji tih agencija u toku jučerašnjeg dana bili u poseti Barseloni bezbedni.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije savetuje svim državljanima Republike Srbije koji trenutno borave u Španiji da se pridržavaju uputstava nadležnih španskih policijskih organa i turoperatera, kao i da redovno prate informacije u sredstvima javnog informisanja.

Preporučuje se oprez na javnim mestima, kao što su centralni gradski trgovi, turističke atrakcije, tržni centri, u blizini vladinih ustanova, vojnih objekata, policijskih stanica i u sredstavima javnog prevoza.

Policija je ubila petoricu napadača u odmaralištu Kambrils, južno od Barselone, nekoliko časova nakon što je osumnjičeni islamski militant kombijem uleteo među pešake. Do sada su uhapšene četiri osobe osumnjičene za učešće u napadima.

XS
SM
MD
LG