Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Mektić: Nemam ništa sa prijetnjama Ružici Jukić


Dragan Mektić

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić danas je rekao kako nema ništa sa prijetnjama koje je preko Facebooka dobila potpredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Ružica Jukić.

Jukić je prije pet dana izjavila da članovi “Facebook” grupe “Hapsi! Mektiću, samo hapsi!” iznose prijetnje i uvrede na njen i na račun predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije.

Ona je ustvrdila kako je moguće i da se radi o pritisku na nju kako bi odustala od tužbe protiv Mektića za klevetu.

Mektić je danas na konferenciji za novinare ustvrdio da predstavnici pravosuđa u ovom slučaju od sebe žele napraviti žrtvu.

"Ovi iz VSTV-a su prepoznali sebe u tim prijetnjama i izdali saopćenje da ih neko vrijeđa ili da im neko prijeti s te društvene mreže. Ja sam objasnio da ne stojiim iza toga, a onda se javila nevladina organizacija Treći blok da oni stoje iza toga", kazao je Mektić.

Naveo je da je Ružici Jukić osigurana policijska zaštita, ali da će on preispitati tu odluku.

Portparol Tužilaštva Boris Grubšić nakon tvrdnji Ružice Jukić izjavo je da su sva dešavanja u cyber prostoru i na društvenim mrežama, koja mogu imati karakter sigurnosne prijetnje ili opasnosti, predmet njihove i pažnje agencija za provođenje zakona.

XS
SM
MD
LG