Dostupni linkovi

Francuska: Napadač nepoznat obaveštajnim službama


Alžirski državljanin koji je osumnjičen da je automobilom udario grupu francuskih vojnika u predgrađu Pariza nepoznat je francuskim obaveštajnim službama i nema kriminalni dosije, rekao je danas policijski izvor, prenosi Rojters.

Istražioci su kasno sinoć izvršili racije na nekoliko adresa povezanih sa uhapšenim muškarcem starim 36 godina. On je juče uhvaćen u policijskoj akciji na auto-putu oko 260 kilometara severno od Pariza.

Policijski izvor rekao je da se osumnjičeni zove Amu Benlatreš i da nije bio na policijskoj listi osoba povezanih sa radikalnim islamom.

"Kada je osumnjičeni na listi, mi to odmah znamo. U ovom slučaji nismo imali nikakve naznake da je o tome reč", rekao je izvor.

Ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb izjavio je da su vojnici namerno napadnuti, a odeljenje tužilaštva za borbu protiv terorizma pokrenulo je istragu.

Benlatrešov ujak opisao je svog nećaka kao muslimanskog vernika koji se redovno molio i dodao da je bio šokiran kada je saznao da je Amu povezan sa napadom.

Vojnici su napadnuti dok su bili u jutarnjoj patroli u predgrađu Levaloa-Pere. Povređeno je šest pripadnika oružanih snaga, od kojih trojica teže.

XS
SM
MD
LG