Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Gondola na Zlatiboru dobila građevinsku dozvolu


Gondola, Zlatibor

Ministarstvo građevinarstva izdalo je građevinsku dozvolu za izvođenje radova na poslednjoj stanici gondole, odnosno za prvu fazu gde je zemljište u vlasništvu Opštine Čajetina.

Ministarstvo je saopšilo da je dozvolu izdalo, pošto je Opština, posle tri nepotpune prijave podnela ispravnu dokumentaciju.

Ministarka građevine Zorana Mihajlović izjavila je da očekuje izvinjenje od Opštine Čajetina zbog dosadašnjih optužbi političke prirode.

"Ukoliko dokumentacija nije potpuna, a u ovom slučaju tri puta nije bila potpuna, niko ne može dobiti građevinsku dozvolu", rekla je Mihajlović.

Dozvola je stigla posle dve godine čekanja, i ne odnosi se na celu gondolu u dužini od devet kilometara.

Gondola na Zlatiboru bila je predmet sukoba predsednika Opštine Čajetina Milana Stamatovića i ministarke Zorane Mihajlović.

Stamatović je organizovao i nekoliko radnih akcija za izgradnju gondole, iako taj projekat nije imao građevinsku dozvolu, a nekoliko stotina Zlatiboraca je u maju protestovalo ispred zgrade Ministarstva u Beogradu.

Prema dosadašnjem planu, gondola "Gold Zlatibor" treba da ima devet kilmetara i biće najduža te vrste na svetu. Trasa od centra Zlatibora do vrha Tornik košta 13 miliona evra, a projekat je finansirala Opština Čajetina.

XS
SM
MD
LG