Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Policija obezbeđuje viđanje dece i roditelja u Centru za socijalni rad u Nišu


Ilustrativna fotografija

Centar za socijalni rad u Nišu pojačao je mere obezbeđenja uz prisustvo policije tokom viđanja roditelja i dece, posle ubistava u centrima za socijalni rad u Beogradu, izjavio je danas direktor Centra u Nišu Zoran Jović, prenosi Beta.

"Uniformisani policajci obezbeđuju prostorije u Centru za socijalni rad i u Roditeljskom kutku u Domu 'Dušan Radović' sve vreme viđanja roditelja i dece u kontrolisanim uslovima", rekao je Jović agenciji Beta.

On je kazao da su ovih dana na svim spratovima Centra za socijalni rad postavljeni pultovi sa po jednim radnikom obezbeđenja.

"Pokrenuli smo takođe proceduru da uz pomoć lokalne samouprave nabavimo sigurnosni detektor vrata poput onih koja postoje u Osnovnom i Višem sudu", rekao je Jović.

On je rekao da Centru nedostaje šest stručnih radnika - socijalnih radnika, pedagoga i psihologa i da je ta ustanova tražila od nadležnih državnih institucija zapošljavanje tih kadrova.

"Poslovi koje preduzima Centar su sve obimniji. Naš socijalni radnik imao je samo u toku jednog dežurstva prošlog vikenda angažovanje u 17 mera za udaljenje nasilnika iz porodice koje je izrekla niška policija", rekao je Jović.

On je dodao da se 70 radnika Centra finansira iz republičkog budžeta, a da lokalna samouprava plaća 31 zaposlenog.

Jović je kazao da je prošle godine Centar primio oko 61.500 različitih zahteva građana.

XS
SM
MD
LG