Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Radnici Fiata dobili ponudu, pregovori se nastavljaju u ponedjeljak


Proizvodnja u Fiatu

Samostalni sindikat kompanije Fiat Krajsler automobili izjasniće se tokom vikenda o prijedlogu predstavljenom povodom zahtjeva radnika, koji su tri sedmice štrajkovali tražeći povećanje osnovice za obračun zarada, isplatu bonusa efikasnosti, drugačiju organizaciju rada i nadoknadu toškova prevoza za rad van standardnog radnog vremena.

Predsjednik Samostalnog sindikata i Štrajkačkog odbora FCA Zoran Marković rekao je Radiju Slobodna Evropa da će se organi Samostalnog sindikata izjasniti o prijedlogu koji je predstavljen na današnjim pregovorima.

"Dok traju pregovori ne možemo precizirati detalje predloga i davati izjave o njihovom sadržaju, ali možemo da potvrdimo da će pregovori uz posredovanje Vlade Srbije biti nastavljeni u ponedeljak, 24. jula", kazao je Marković.

On je naglasio da je izuzetno važno što u pregovorima sa menadžmentom kompanije aktivno učestvuje premijerka Ana Brnabić.

Generalni štrajk u FCA počeo je 27. juna, a okončan je 19. jula, nakon dogovora sa premijerkom Anom Brnabić na sastanku održanom u Kragujevcu.

Nakon prekida generalnog štrajka u FCA, obnovljena je proizvodnja fiata 500L, koja se nesmetano odvija u dvije smjene, a dnevno se proizvodi 440 automobila.

XS
SM
MD
LG