Dostupni linkovi

Ruska advokatica spremna svjedočiti pred Senatom SAD


Donald Tramp Junior
Donald Tramp Junior

Ruska advokatica Natalija Veselnickaja koja se u junu 2016. sastala s najstarijim sinom tadašnjeg predsjedničkog kandidata, a sadašnjeg predsjednika SAD Donalda Trampa, izjavila je da je spremna svjedočiti pred Senatom američkog Kongresa.

Veselnickaja je danas za rusku televiziju RT rekla da je "spremna da razjasni situaciju iza masovne histerije, ali jedino preko advokata ili svjedočenjem u (američkom) Senatu", navodi AP.

Najstariji Trampov sin Donald Tramp Junior pristao je da se sastane s Veselnickajom u junu 2016. godine pošto mu je rečeno kako bi mu mogla dati kompromitujuće informacije o tadašnjoj protivkandidatkinji njegovog oca Hilari Klinton.

Sastanku u "Tramp kuli" u jeku predsjedničke kampanje, osim Trampovog sina i Veselnickaje, prisustvovali su i Trampov zet Džared Kušner, šef Trampove predsjedničke kampanje Pol Manafort, zastupnik ruskog trgovca nekretninama Arasa Agalarova i neimenovani rusko-američki lobista koji je bio sovjetski agent.

Vašington post prenio je da je Aras Agalarov blizak ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Aras i Emin Agalarov organizovali su 2013. godine u Moskvi takmičenje za Mis univerzuma, koje je u Trampovom vlasništvu.

Advokat Arasa Agalarova juče je za Vašington post i CNN potvrdio da je Ike Kaveladze zastupao Agalarova i njegovog sina, pop pjevača Emina Agalarova, na sastanku u "Tramp kuli" juna 2016. godine.

Donald Tramp Junior objavio je 11. jula transkript e-mailova koje je u junu 2016. godine razmijenio s publicistom i nekadašnjim novinarom tabloida Robom Goldstounom koji mu je pomogao u zakazivanju sastanka s ruskom advokaticom Natalijom Veselnickajom.

Prema Goldstounovim navodima u e-mailovima, glavni ruski tužilac se ponudio da preko Arasa Agalarova osigura Trampovom izbornom štabu informacije o Hilari Klinton.

XS
SM
MD
LG