Dostupni linkovi

Predsednik Evropskog parlamenta u poseti Crnoj Gori


Predsednik Evropskog parlamenta će učestvovati na konferenciji o mogućnostima ulaganja u infrastrukturu Crne Gore
Predsednik Evropskog parlamenta će učestvovati na konferenciji o mogućnostima ulaganja u infrastrukturu Crne Gore

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani doputovaće danas u posetu Crnoj Gori, gde će se odvojeno sastati sa najvišim državnim zvaničnicima, prenosi Beta.

Tajani će se danas sastati sa predsednicima države i skupštine Filipom Vujanovićem i Ivanom Brajovićem, a za sutra je predviđen susret sa premijerom Duškom Markovićem.

Predsednik Evropskog parlamenta će učestvovati na konferenciji o mogućnostima ulaganja u infrastrukturu Crne Gore, na kojoj će učestvovati vodeći crnogorski zvaničnici, kao i predstavnici Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Uoči dolaska u Crnu Goru Tajani je kazao da je "Zapadni Balkan istorijskim, kulturnim i ekonomskim vezama snažno predodređen za uključivanje u Evropu".

"Vrata članstva u Evropskoj uniji i dalje su otvorena za sve one koji su pokrenuli promene na bolje u svojim zemljama, ne samo zbog članstva, već i zbog boljitka svojih građana", rekao je Tajani.

Predsednik parlamenta EU je istakao da "stabilnost zapadnobalkanskog regiona znači i stabilnost cele Evrope". Tajani je rekao da je "politički i ekonomski razvoj suštinski važan za pospešenje stabilnosti u Crnoj Gori i celom regionu" i ocenio da je "uz pregovore o članstvu u EU, nužno podstaći ekonomsku diplomatiju, naročito u korist malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i turizma".

XS
SM
MD
LG