Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Trump: Raspoloženje u Bijeloj kući je fantastično


Donald Trump i prva dama SAD Melania Trump na aerodromu Orli u Parizu, 13. jula 2017.

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je za Reuters da je raspoloženje u Bijeloj kući "fanatastično" i pored intenziviranja istrage o vezama njegove izborne kampanje sa Rusijom.

Kako je rekao, administracija "funkcioniše lijepo".

Trump je takođe branio svog sina Donalda Trumpa mlađeg, koji se tokom kampanje sastao sa ruskom advokaticom koja mu je obećala kompromitujuće informacije o Hillary Clinton.

Američki mediji su situaciju u Bijeloj kući opisali kao haos zbog aktulenih otkrića, a jedan saveznik Trumpa je upotrijebio riječi "uragan kategorije 5", naveo je Washington Post.

Donald Trump mlađi susreo se sa ruskom advokaticom Natalijom Veselnitskajom, da bi mu ona dala kompromitujuće informacije o rivalki njegovog oca u trci za Bijelu kuću.

On je međutim za TV Fox News, rekao da na sastanku nije dobio ništa i da je to bilo izgubljenih 20 minuta, i stoga o tome nije obavještavao oca.

Sastanku su osim sina američkog predsjednika prisustvovali i Paul Manfort šef izborne kampanje i zet američkog predsjednika Jared Kushner.

Trump mlađi je ipak rekao da bi danas postupio drugačije.

Kritičari kažu da je Trump mlađi možda prekršio savezne zakone.

Više američkih institucija vodi istragu o vezama Trumpovog tima sa Rusima i miješanju Kremlja u prošlogodišnje predsjedničke izbore u SAD.

Njegovi poljednji komentari stižu u momentu Trumpove posjete Francuskoj i predsjedniku Emmanuelu Macronu, koji ga je pozvao na obilježavanje Dana Bastilje u petak i ulazak američkih trupa u Prvi svjetski rat prije 100 godina.

XS
SM
MD
LG