Dostupni linkovi

Samsung otvara gotovo 1.000 radnih mjesta u SAD


Južnokorejski gigant Samsung objavio je danas da će investirati 380 miliona dolara u SAD za izgradnju nove fabrike i otvoriti gotovo 1.000 novih radnih mjesta, što je odmah naišlo na pohvale administracije predsjednika Donalda Trampa.

Prvi svetski proizvođač pametnih telefona odabrao je lokaciju u okrugu Njuberi, u jugoistočnoj američkoj državi Južnoj Karolini, za izgradnju moderne fabrike koja će proizvoditi kućne aparate, frižidere, mašine za pranje veša itd, navodi se u saopštenju.

Trampova administracija je odmah pozdravila ovu objavu kao znak da su SAD ponovo privlačne za investicije, mada je Samsung naveo da su planovi za proširenje aktivnosti na američkom tlu počeli još prije tri godine.

"To pokazuje da Amerika postaje destinacija koju biraju međunarodne kompanije koje žele da se razvijaju", rekao je američki ministar trgovine Vilbur Ros u saopštenju.

Direktor Samsung Elektroniksa B. K Jun uzdržao se u svom saopštenju od bilo kakvog političkog komentara i ukazao na isključivo strateške razloge za ovo ulaganje.

B.K. Jun je rekao da će s novom investicijom moći brže da dostavljaju savremene uređaje prilagođene ukusu potrošača na njihovom najvećem tržištu.

Od izbora u novembru američki predsjednik se hvalio da je podstakao ulaganja u SAD i da je zaustavio premještanje fabrika izvan zemlje, posebno u Meksiko.

XS
SM
MD
LG