Dostupni linkovi

U Dubrovniku sutra sastanak Saveta za regionalnu saradnju


U Dubrovniku će u četvrtak biti održan i sastanak ministara spoljnih poslova Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP)
U Dubrovniku će u četvrtak biti održan i sastanak ministara spoljnih poslova Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP)

Godišnji sastanak Saveta za regionalnu saradnju (RCC) i sastanak ministara spoljnih poslova Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi održavaju se u sredu i četvrtak u Dubrovniku, javlja Beta.

Na godišnjem sastanku Upravnog odbora razvojne strategije "Jugoistočna Evropa 2020" (JIE 2020) u sredu biće predstavljen godišnji izveštaj o primeni strategije i analiza napretka ostvarenog u prethodnoj godini, saopštio je Savet.

Izveštaj će predstaviti generalni sekretar Saveta Goran Svilanović.

U Dubrovniku će u četvrtak biti održan i sastanak ministara spoljnih poslova Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP).

Svilanović i hrvatska ministarka spoljnih i evropskih poslova Marija Pejčinović Burić kopredsedavaće sastankom.

Proces saradnje u Jugoistočnoj Evropi pokrenut je 1996. godine sa ciljem da se taj deo Evrope transformiše u region stabilnosti, bezbednosti i saradnje u skladu sa evropskim integracionim tokovima kroz unapređenje međusobnog dijaloga i saradnje.

Članice SEECP-a su Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Makedonija, Moldavija, Rumunija, Srbija, Slovenija i Turska.

XS
SM
MD
LG