Dostupni linkovi

Papa i Merkel razgovarali o terorizmu, migrantima i klimi


Merkel je rekla da je s papom razgovarala i o imigraciji
Merkel je rekla da je s papom razgovarala i o imigraciji

Papa Franja i nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarali su danas, pored ostalih tema, o "pretnji terorizma i klimatskim promenama".

Papa i kancelarka su se "saglasili da je neophodno posvetiti posebnu pažnju odgovornosti međunarodne zajednice u borbi protiv siromaštva i gladi, pretnje globalnog terorizma i klimatskih promena", navodi se u saopštenju Vatikana, prenosi Beta.

Tema razgovora su bila i "pitanja od zajedničkog interesa, posebno predstojeći sastanak G20 u Hamburgu" koji će se posebno baviti klimom i energetikom.

U saopštenju se navodi da su razgovarali i o juče umrlom nekadašnjem kancelaru Nemačke Helmutu Kolu i "njegovom neumornom radu na ujedinjenju Nemačke i jedinstvu Evrope". Papa je uputio saučešće povodom smrti Kola.

Merkel je rekla da je s papom razgovarala i o imigraciji, potrebi za multilateralnim svetom, a oboje su izrazili žaljenje zbog odluke SAD da se povuče iz Pariskog sporazuma o klimi.

Posle sastanka sa papom, Merkel je razgovarala i s državnim sekretarom Vatikana Pjetrom Parolinom i s ministrom spoljnih poslova Polom Galagerom.

XS
SM
MD
LG