Dostupni linkovi

Hrvatska policija prijavila 27 osoba za šverc migranata iz Srbije


Ilustracija
Ilustracija

Hrvatska policija kazneno je prijavila 27 osoba radi krijumčarenja ilegalnih migranata čamcima iz Srbije u Hrvatsku i potom njihovog ilegalnog provoza kroz Hrvatsku do Istre gdje su trebali preći u druge države Europske unije. Sumnja se da su tako švercali najmanje 88 osoba.

U Operativnoj akciji „Dunav 1“ policajci Policijske uprave osječko-baranjske u suradnji sa policijom Policijske uprave istarske koja je trajala od 27. siječnja do 13. lipnja utvrđeno je da su počinitelji, u suradnji s više osoba (stranim i domaćim državljanima), radi stjecanja protupravne imovinske koristi u trinaest međusobno odvojenih događaja, izvan graničnih prijelaza i pri tome izbjegavajući graničnu kontrolu, čamcem preko rijeke Dunav omogućili protuzakoniti ulazak iz Republike Srbije u Republiku Hrvatsku te kretanje na području Republike Hrvatske najmanje osamdeset osam stranih državljana.

Počinitelji u dobi od 25 do 62 godine i stekli su nepripadajuću imovinsku korist u iznosu većem od 60 tisuća eura, a koji se među sobom podijelili.

XS
SM
MD
LG