Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Vlada Kosova o slučaju Muhadžeri: Odlučno protiv ekstremizma i terorizma


Kačanik, mjesto na Kosovu odakle je u Siriji ubijeni Ljavdrim Muhažeri

Odlazeća Vlada Kosova saopštila je da prati dešavanja, a nakon informacija da je zloglasni terorista, Ljavdrim Muhadžeri, ubijen u Siriji.

„Ovim povodom Vlada potvrđuje svoj nepokolebljiv stav da se intezivno i odlučno bori protiv svake vrste nasilnog ekstremizma i terorizma“, navodi se u saopštenju Vlade Kosova.

„Vlada neće tolerisati nikakve napore ili tendencije građana za radikalizaciju ili pridruživanje stranim ratovima“, dodaje se.

Vlada je takođe pozvala građane da poštuju i gaje multikonfesionalni karakter Republike Kosova.

Porodica Ljavdrima Muhadžerija iz Kačanika prošle nedelje je potvrdila da je Ljavdrim Muhadžeri ubijen u Siriji u vazdušnim napadima SAD-a.

Specijalno tužilaštvo Kosova ove nedelje je podiglo optužnicu protiv 9 osoba sa Kosova zbog terorizma koji su sarađivali sa Ljavdrimom Muhadžerijem.

Navodi se da su optuženi sa ciljem da zatraše populaciju, destabilizuju i unište temeljne političke, ustavne, ekonomske i socijalne strukture država na Balkanu, „svesno odgovorili pozivima pripadnika terorističke organizacije 'Islamske države', optuženog Ljavdrima Muhadžerija, da izvrše teroristička dela“, stoji u saopštenju tužilaštva.

Ova grupa je planirala, pored ostalog, da izvrši teroristički napad protiv igrača i navijača Izraela koji su trebali da budu u albanskom gradu, Skadar, na utakmici Albanije i Izraela 12. novembra 2016.

XS
SM
MD
LG