Dostupni linkovi

Trump će imenovati Christophera Wraya za šefa FBI


Donald Trump
Donald Trump

Američki predsjednik Donald Trump objavio je na Twitteru da planira da nominuje Christophera Wraya, bivšeg pomoćnika državnog tužioca SAD u administraciji predsjednika Georgea W. Busha, koji sada ima privatnu praksu, da bude novi direktor Federalnog istražnog biroa (FBI).

"Ja ću imenovati Christophera A. Wraya, čovjeka sa neupitnim kvalifikacijama da bude novi direktor FBI-ja. Detalji će uslijediti" napisao je Trump na Twitteru.

Trump je početkom maja iznenada otpustio Jamesa Comeya koji je vodio istragu o mogućim vezama Trumpove kampanje sa Rusima i ruskog miješanja u američke izbore.

Zbog burnih reakcija koje su uspjedile istraga je povjerena specijalnom istražitelju, takođe bivšem direktoru FBI-a Robertu Muelleru.

Comey će u četvrtak svjedočiti pred Komitetom Kongresa za obavještajne službe, zajedno sa ostalim pripadnicima američkih službi bezbjednosti.

Wraytrenutno radi ra advokatsku firmu King & Spalding, gdje se bavi kriminalnim slučajevi finasijskih prevara i korupcije.

Tokom rada u državnoj administraciji u Ministarstva pravde od 2003-2005, radio je na slučajevima prevara velikig korporacija i prevara na finansijskom tržištu SAD.

Mnogi članovi Kongresa i Senata su govorili da Trump treba da odabere karijarnog profesionalca u službama za provođenje zakona na mjesto direktora FBI.

XS
SM
MD
LG